Swedbank AutoPlan och Northe ska få fler att ställa om till elbilar

23 maj 2023

Det svenska techbolaget Northe är en digital plattform för laddning av fordon som lanserades under våren 2022 i hela Skandinavien. Nu inleds ett samarbete mellan Northe och Swedbank AutoPlan för att driva på omställningen till fossilfria fordonsflottor.

Partnerskapet innebär att det blir enklare att leasa, ladda och administrera en alltmer elektrifierad fordonsflotta.

– Omställningen till eldrivet är i full gång. Det innebär en ny vardag för företagen och deras anställda. Lösningen som vi tagit fram med Swedbank AutoPlan förenklar hanteringen av laddning i det publika nätet genom smidiga företagskonton. Framöver tittar vi även en gemensam lösning för laddning i hemmet och på arbetsplatsen, säger David Fauné, vd på Northe. 

Genom partnerskap med operatörer av laddstolpar och en enkel onboarding för företag som vill ansluta sina laddare vill Northe förenkla omställningen till el och elbilskörande. Northes plattform för B2B ger information i realtid om kostnader per elbil och medarbetare. Det möjliggör välgrundad beslutsfattning för företag med eldrivna fordonsflottor utan att de behöva lägga timmar på uträkningar. 

Idag är elbilsförare beroende av flera olika kort eller appar för att betala hos olika operatörer av laddinfrastruktur. Genom att samla laddstationer i en och samma plattform gör Northe elbilskörandet enkelt för användaren. Den ger användare tillgång till tusentals laddplatser från flera laddningsoperatörer i Norden och Europa. I Northes app kan användarna till exempel hitta laddstolpar via kartfunktion, planera sin rutt, jämföra priser och betala för sin laddning direkt i appen.

– Vi har lång erfarenhet och vet vad som krävs för att våra kunder ska kunna spara både tid och pengar på bilarna. Vi har ett aktivt miljöengagemang och ingår det här partnerskapet för att göra det ännu lättare för våra kunder att ställa om till fossilfritt och välja elbil i stället, säger Axel Ström, leverantörsansvarig på Swedbank AutoPlan. 

Om Northe
Northe grundades i Sverige 2020 av David Fauné, Tamas Hess och Stefano De Colli. Northe erbjuder en ledande digital helhetslösning för laddning av elbilar. Företag kan samla all laddning på en plats, få full förståelse för hur fordonsflottan laddas, kostnad per fordon och enskilda förares förbrukning. Föraren laddar enkelt sin bil med Northe och får tillgång till ett brett nätverk av laddstationer från flera operatörer.
northecharge.com