Om oss

Vi hjälper dig med allt som rör företagets bilar.

Hos oss får du hjälp med administration, leasing och försäljning av företagets bilar.

Vi har funnits på marknaden sedan 1981 och vi vet vad som krävs för att du som kund ska kunna spara både tid och pengar på bilarna. Vi har smarta produkter och tjänster, kompetenta medarbetare och samarbetar med utvalda partners.

OM AUTOPLAN

Hej och välkommen till AutoPlan! Swedbanks produkt för administration/fleet management av större vagnparker i Sverige. Fleet management eller vagnparksadministration har en relativt kort historia i Sverige och AutoPlan, eller Merkantil Releasing som vi ursprungligen hette, är en av de allra äldsta aktörerna på marknaden.

Merkantil Leasing var det första finansbolaget i Sverige och startade sin verksamhet 1965. Redan tidigt kom fordonsfinansiering via leasing att vara en omfattande produkt och runt 1980 beslöt ledningen att koppla på administration av fordonen varvid Merkantil Releasing bildades. Administration omfattar hela flödet kring kundernas fordon såsom, kontroll och betalning av löpande driftskostnader, dokumenthantering, beräkning av förmånsvärden, kontakt med förare och rena konsulttjänster i framtagande av fordonspolicys och mycket annat.

I november 1992 bytte Merkantil Releasing ägare och Swedbank kom in som ägare. Detta påverkade dock inte verksamheten utan fokus har fortsatt vara att i en marknadsledande roll med innovativa och nyskapande lösningar vara en attraktiv part för kunder med större vagnparker.

AutoPlan har alltid legat i framkant av produktutveckling och var först med digitaliserad hantering av körjournaler, delat drivmedel, personalbil samt en fungerande hantering av trängselskatter när de introducerades. Vi hoppas att ni skall finna vår nya digitala portal spännande och nyskapande och säger återigen – Välkommen till AutoPlan.

Vi sköter det mesta, du sparar tid och pengar

DET ÄR ENKELT ATT VARA KUND HOS OSS

Allt samlat på ett ställe

Du skräddarsyr det upplägg som passar dig bäst med administration, leasing, bilförsäljning och supporttjänster. Vi gör din bilaffär enkel och lönsam i alla steg!

Alltid på din sida

Vi är märkes- och leverantörsoberoende och grundar våra råd på erfarenhet och fakta. Du kan lita på vår objektivitet.

Personlig service

Vår Förarsupport ger svar på frågor och hjälper till med bokningar, alla vardagar 9-16. Våra kundansvariga hjälper dig med allt det löpande.

Långsiktig och trygg partner

Vi har många nöjda och trogna kunder. Nyckeln till framgång är att vi lyssnar på våra kunder. Kvalitet och service är självklara delar av vår vardag.