God jul och gott nytt 2023!

16 dec 2022

2022 börjar närma sig sitt slut och vi på AutoPlan liksom hela vår bransch har fortsatt varit i stark förändring. Det som varit mest påtagligt är de utmaningar vi mött i både högre räntor och kraftigt ökande inflation.

I september fick Sverige en ny regering och vi såg med spänning fram emot budgeten som presenterades den 8 november. Vi, och marknaden med oss, blev minst sagt förvånade när regeringen beslutade att klimatbonusen skulle tas bort redan den 9 november. Bilar som beställdes och köptes fram till den 8 november skulle fortfarande vara berättigade till klimatbonus. Så den dagen höll vi extra öppet för att kunna möta det ökade inflödet. Efter en mycket hektisk och rolig dag kunde vi vid stängning konstatera att rekordmånga bilar hade beställts. I övrigt har vi konstaterat att budgeten som presenterades innehöll få ändringar på fordonsfronten. Reseavdraget kommer att finnas kvar. Från den 1 juli 2023 införs tidsbegränsad skattefrihet för laddning på arbetsplatsen, från den 1 januari sänks energiskatt på diesel och bensin.

Hos oss fortsätter vi att jobba med något som vi brinner för, att förstärka våra kunders gröna avtryck. Vi ser att andelen laddbara fordon fortsatt att öka under året och kan med stolthet säga att vi nu har passerat 30 procent. Vi hoppas och tror att den ökningen tar ännu mer fart under 2023, eftersom andelen laddbara bilar vi beställt under det senaste året är i klar majoritet.

Avslutningsvis lite tips från några av våra samarbetspartners:

TradingSolutions
Med AutoPlan Bilförsäljning får du en snabb, smidig och kostnadseffektiv försäljningstjänst. Via dagliga auktioner exponeras din bil mot 35 000 bilköpare i Sverige och hela Europa. Det gör att vi kan få ut högsta möjliga marknadspris vid försäljning. Vi ser dessutom till att minimera all administration genom att hantera allt från ägarbyte till eventuell export eller transport. Tjänsten är fullt integrerad i vår portal där du enkelt lägger in ditt försäljningsuppdrag, följer med i budgivningen och accepterar högsta bud.
–Med vårt dedikerade team för AutoPlans kunder finns vi här för dig för att svara på frågor kring bilbytet. Vi gör allt vi kan för att processen ska vara så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på annat, säger Fredrik Troedson, Key Account Manager, TradingSolutions.

Har du frågor är du alltid välkommen att ringa oss på 0771-29 50 00.
Mer information om TradingPLUS fullservicetjänst

Ryds Bilglas
Spara tid och laga stenskotten innan hela vindrutan behöver bytas ut. En lagning tar endast 30 minuter och vi bjuder på kaffe och Wifi medan du väntar.

Ring och boka på 0771-41 14 11 eller använd bokningslänken nedan.
Boka lagning av stenskott

Vi ser fram emot ett nytt år tillsammans med er kunder.
Ha en härlig jul- och nyårsledighet.

Varma hälsningar från oss på AutoPlan